ABank EFT Saatleri

Bankacılığın gelişen teknoloji ile buluşması sayesinde günümüzde finansal işlemlerimizi her an her yerde yapabiliyor konuma gelmiş bulunmaktayız. Para transferleri gibi herkesin belli aralıklarla bile olsa ihtiyaç duyduğu finansal işlemler için, banka müşterileri çoğunlukla şubeye gitmek yerine internet bankacılığı gibi alternatif kanalları tercih etmektedir. İşlem ücretlerinin daha düşük tutulması gibi birçok avantajı bulunan internet bankacılığı sayesinde banka şubelerinde uzun kuyruklar beklerken enerji ve zaman kaybetme derdimiz son bulmuştur. Bu yazımızda internet bankacılığı şubelerindeki en popüler para transferi yöntemlerinden biri olan EFT’yi ve ABank EFT saatlerini konu almış bulunmaktayız.

ABank EFT Saatleri Ne Zamandır?

Bankalar sayesinde hayatımıza birkaç farklı para transferi yöntemi girmiştir. Bunlardan biri de açılımı Elektronik Fon Transferi olan EFT’dir. EFT’yi diğer para transferi yöntemlerinden ayıran en önemli özelliği bankalar arasında yapılabiliyor olmasıdır. Yani iki farklı bankadaki iki farklı hesap arasında bir para transferi yapılacaksa bu işlem EFT’dir. EFT işleminizi iki farklı yolla gerçekleştirebilirsiniz. Bunlar IBAN numarası ile EFT ve hesap numarası ile EFT’dir. IBAN numarası ile EFT yapmak için alıcının 26 haneli IBAN numarası ve isim – soyisim bilgilerine ihtiyacınız olacaktır. Hesap numarası ile EFT işlemi için ise banka adı, şube adı/kodu, alıcının hesap numarası ve isim – soyisim bilgileri gereklidir. Her iki şekilde de EFT işlemini şubeden ya da şube dışı alternatif bankacılık kanalları üzerinden yapmayı tercih edebilirsiniz. Bu kanallar internet bankacılığı şubesi, telefon bankacılığı şubesi, ATM’ler ve mobil uygulamalardır.
EFT ile ilgili bilmeniz gereken önemli nokta ise EFT işleminin günün her saatinde yapılamıyor oluşudur. Bunun nedeni EFT’nin banka onayı gerektirmesidir. Doğal olarak EFT işleminizin onaylanabilmesi için bankanın açık ve personelin mesai saatleri içerisinde olması gerekir. Bazı bankalar EFT onaylamalarını mesai saatlerinden önce bitirebilmektedir. Bu nedenle her banka kendine özel bir EFT işlem saati belirlemiştir. Her banka için bu süre değişmektedir fakat ortalama bir rakam vermek gerekirse EFT işlem saatlerinin genellikle 09.00 ile 16.00 arasında olduğunu söyleyebiliriz.
ABank EFT saatleri diğer bankalara göre farklılık gösterir. Oldukça uzun tutulmaya çalışılan ABank EFT saatleri sabah 08.00’de başlamaktadır. Diğer bankaların aksine müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda ABank EFT saatleri 17.00’de son bulmaktadır. ABank EFT saatleri içerisinde yaptığınız EFT işlemi kısa bir sürede hesaba geçecektir. Hatırlatmak isteriz, ABank EFT saatleri sadece hafta içi günlerinde geçerlidir. Hafta sonu ve resmi tatil günlerinde EFT işlemi yapılamamaktadır. ABank EFT saatleri dışında yapacağınız EFT işlemi, işlemi yaptığınız tarihten sonraki ilk iş gününde onaylanacak ve para transferiniz gerçekleşecektir.

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

0 yorum: