Aktif Bank EFT Saatleri

İnternet bankacılığının hayatımıza girmesi ile bankacılık sektörünün boyut atladığı şüphe götürmez bir gerçektir. Günümüzde banka müşterilerinin neredeyse hepsi, banka şubeleri yerine internet bankacılığı şubesini kullanmayı tercih etmektedir. Düşük işlem ücretleri ve pratik oluşu nedeniyle internet bankacılığı, finansal işlemler günlük hayatının bir parçası olmuş banka müşterileri için vazgeçilmez bir bankacılık kanalıdır. Biz de bu yazımızda internet bankacılığının en popüler para transferi yöntemlerinden biri olan EFT’yi ve Aktif Bank EFT saatlerini konu aldık.

Aktif Bank EFT Saatleri Ne Zamandır?

EFT açılımı Elektronik Fon Transferi olan bir para aktarım yöntemidir. EFT’yi diğer para transferi yöntemlerinden ayıran en önemli özelliği ise bankalar arasında yapılabiliyor olmasıdır. Yani iki farklı banka arasında bir para transferi gerçekleşecekse bu noktada EFT işlemi kullanılır. EFT işlemi iki farklı şekilde yapılabilmektedir. IBAN numarası ile EFT ve hesap numarası ile EFT iki farklı seçenektir. IBAN numarası ile EFT yapmak için alıcının 26 haneli IBAN numarası ve isim – soyisim bilgileri gerekli olacaktır. Hesap numarası ile EFT işlemi için ise banka adı, şube adı/kodu, alıcının hesap numarası ve isim – soyisim bilgileri gereklidir. Her iki şekilde de EFT işleminizi şubeden ya da şube dışı alternatif bankacılık kanalları üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu kanallar; ATM’ler, internet bankacılığı şubesi, telefon bankacılığı şubesi, SMS bankacılığı ve mobil uygulamalardır.
Bu kadar çok farklı yöntem ve kanal bulunduğu için konu EFT olduğunda akla gelen ilk soru, genellikle EFT işlemini her istediğimiz anda yapıp yapamayacağımız yönünde oluyor. Maalesef EFT işlemi günün her saatinde yapılamamaktadır. Bunun sebebi EFT’nin onay gerektiren bir işlem olmasıdır. Yani EFT işleminizin gerçekleşebilmesi için en azından bankanın açık ve personelin mesai saatleri içerisinde olması gereklidir. Ayrıca bazı bankaların EFT onaylamalarını yaptıkları saati mesai saatlerinden daha kısa tutmayı tercih edebilirler. Bu durum ise karşımıza EFT işlem saatlerini çıkarmaktadır. Her banka için EFT işlem saatleri farklıdır ama ortalama bir rakamla konuşmak gerekirse EFT işlem saatleri için 09.00 ile 17.00 arası olduğu söylenebilir.
Aktif Bank EFT saatleri ortalama sürenin biraz daha dışına çıkmıştır. Diğer bankaların EFT işlem saatleri gibi Aktif Bank EFT saatleri de mesai saatinden hemen sonra 09.00’da başlamaktadır. Müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda ortalama süreden daha uzun süren Aktif Bank EFT saatleri 16.30’da son bulmaktadır. Aktif Bank EFT saatleri sadece hafta içi günlerinde geçerlidir. Hafta sonu ve resmi tatil günleri Aktif Bank EFT saatleri dışında olduğundan EFT işlemi maalesef yapılamamaktadır. Aktif Bank EFT saatleri saatleri dışında yapacağınız EFT işlemi, işlemi yaptığınız tarihten sonraki ilk iş gününde onaylanacak ve para transferiniz gerçekleşecektir.

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

0 yorum: