Akbank EFT Saatleri

Bankaların hayatımıza kattığı en büyük kolaylıklardan biri belki de para transferi işlemleridir. Bankalarla beraber hayatımıza giren birkaç farklı para transferi yöntemi ile tabiri caizse tek tıkla para transferlerimizi gerçekleştirebilmekteyiz. Bankaların sağladığı bu büyük kolaylık sayesinde evinizin rahatında, işte, okulda kısaca dilediğiniz her yerde finansal işlemlerinizi gerçekleştirebilir, para transferi yapabilirsiniz. Bankalarla beraber hayatımıza giren para transferlerinden biri de EFT’dir. EFT, açılımı Elektronik Fon Transferi şeklinde yapılan bir aktarım şeklidir. İsminden de anlaşılacağı üzere para transferlerini elektronik boyutta yapmayı hedefler. Fakat EFT’yi diğer para transferi yöntemlerinden ayıran en önemli husus bankalar arasında yapılabiliyor oluşudur. Yani iki farklı bankadaki iki farklı hesap arasında bir para transferi olacaksa bu işlem EFT ile yapılır. Bu iki farklı bankadaki hesap tek bir bireye ait olabileceği gibi iki farklı kişinin hesapları da olabilir. Her şekilde bu işlem EFT’dir.
Akbank EFT Saatleri Ne Zamandır?
Bu kadar önemli bir işlem hayatımızın her alanında yer edince insanların aklına gelen en önemli sorulardan biri EFT işlemini istedikleri zaman yapıp yapamayacaklarına dair oluyor. EFT işlemi her istediğimizde yapabildiğimiz bir işlem değildir çünkü banka onayı gerektirir. Yani en azından banka personelinin mesai saatleri içerisinde olması gerekmektedir. Bununla beraber bazı bankalar mesai saatleri içerisinde olsalar da EFT işlemlerini onaylamayabilirler. Bu durum ise ortaya EFT işlem saatlerini çıkarır. Bankanın EFT işlem saatini banka belirler ve her bankanın EFT işlem saati farklıdır. Genellikle bu süre için ortalama bir rakam vermek gerekirse 09.00 ile 16.00 arasında olduğu söylenebilir.
Akbank EFT saatleri ise Akbank tarafından belirlenmiştir. Akbank EFT saatleri 09.00 ile 17.00 arasındadır. Akbank bu süreyi uzun tutarak müşteri memnuniyeti sağlamaya yönelik önemli bir hizmet vermektedir. Haftaiçi günlerinde Akbank EFT saatleri içerisinde yapılan EFT işlemleri gün içerisinde onaylanacak ve para transferi gerçekleşecektir. Akbank EFT saatleri dışında internet bankacılığı gibi alternatif kanallar üzerinden yaptığınız EFT’ler ise banka kapalı olduğu için onaylanmayacaktır. Ancak EFT işlemini yaptığınız tarihten sonraki ilk iş gününde EFT işleminiz onaylanır ve para transferi gerçekleşir. Haftasonu ve resmi tatil günlerinde EFT işlemi yapılamamaktadır. EFT işlemini Akbank şubelerinden, ATM’lerden, internet bankacılığı şubesinden, telefon bankacılığı şubesinden ve mobil uygulama üzerinden yapabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken husus ise para transferinin gün içerisinde gerçekleşmesini istiyorsanız EFT işleminizi Akbank EFT saatleri içerisinde yapmak olacaktır.

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

0 yorum: