ABank EFT Ücretleri

Kurumsal, ticari ve bireysel bankacılık alanlarında hizmet veren ABank, 1991 yılında kurulmuştur. Kurulduğu günden bugüne yenilikçi tavrı ile müşteri memnuniyetine yönelik gelişimlerin peşinde olan banka, 2013 yılında The Commercial Bank’ın ana hissedarlığında uluslararası piyasalarda önemli bir konuma yükselmiştir. Biz de bu yazımızda sizler için ABank EFT ücretlerini konu aldık.

ABank EFT Ücretleri Ne Kadardır?

Elektronik Fon Transferi’nin kısaltması olan EFT işlemi, isminden de anlaşılacağı üzere bir para aktarma yöntemidir. EFT’yi diğer para transferi yöntemlerinden ayıran en önemli özelliği bankalar arası yapılacak aktarımlarda kullanıyor olmasıdır. EFT, bankalar üzerinden yapılan diğer birçok finansal işlem gibi ücretlidir. Eğer yüksek tutarlar da EFT ücretleri ödemek istemiyorsanız EFT ücretlerini etkileyen birkaç noktaya dikkat edebilirsiniz. Bunlardan ilki EFT yapmak için hangi bankacılık kanalını kullanmayı tercih edeceğinizdir. EFT işlemini banka şubelerinden gerçekleştirmek genellikle en maliyetli yöntem olmaktadır. İşlem personel tarafından yapılacağı için işlem ücreti artacaktır. Her bankanın EFT ücreti farklıdır. Buna rağmen hemen hemen her banka için şubeler, EFT’lerden en yüksek işlem ücretlerinin talep edildiği bankacılık kanalıdır. Böyle bir durumda internet bankacılığını kullanmak, EFT işlem ücretleri bakımından en akıllıca hareket olacaktır. Hızlı ve kolay bir şekilde EFT yapma olanağı sunan internet bankacılığı, aynı zamanda en düşük EFT ücretlerinin talep edildiği bankacılık kanalı olarak banka müşterileri tarafından sıkça tercih edilmektedir. Ayrıca birçok bankanın günümüzde mobil şubesi bulunmaktadır. Mobil şubeyi kullanarak da düşük işlem ücretleriyle EFT işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
EFT işlem ücretlerinizi minimumda tutmak için dikkat edebileceğiniz bir diğer etken ise EFT yapacağınız saattir. EFT işlemi banka onayı gerektiren bir işlemdir. Bu nedenle EFT’nizin onaylanabilmesi ve para transferinizin gerçekleşebilmesi için en azından bankanızın açık, personelin mesai saatinde olması gerekir. Fakat bazı bankalar EFT onaylaması yaptıkları süreci mesai saatinden daha kısa tutmayı tercih edebilmektedir. Bu durum karşımıza EFT işlem saatlerini çıkartır. EFT işlem saatlerini her banka kendi belirler. Ortalama bir rakamla EFT işlem saatleri 09.00 ile 16.00 arasındadır diyebiliriz. Saat 16.00’dan sonra EFT yapmanıza olanak sağlayan bankalar genellikle bu işlem için ekstra ücret talep edecektir. Bu nedenle EFT işleminizin maliyetli olmasını istemiyorsanız gün ortalarında internet bankacılığını kullanarak EFT yapmayı denemelisiniz. Ayrıca hafta sonu ve resmi tatil günlerinde EFT işleminin yapılamadığını hatırlatırız.
ABank EFT ücretleri yukarıda bahsettiğimiz gibi EFT yapmayı tercih edeceğiniz bankacılık kanalına ve saate göre değişecektir. Şubeden yapacağınız EFT işlemlerinde ABank EFT ücretleri 40 TL ile 600 TL arasında değişecektir. İşlem ücretinizin tutarı göndermek istediğiniz para miktarına göre belirlenmektedir. Ayrıca EFT işleminizi saat 16.00’dan sonra yapmak isterseniz ABank EFT ücretlerine ek olarak 5 TL geç EFT ücreti ödemeniz gerekecektir. EFT işleminizi internet üzerinden yapmayı tercih ederseniz ABank EFT ücretleri 2.4 TL şeklinde olacaktır. ABank EFT ücretleri ile ilgili detaylı bilgiye aşağıda bağlantısını bulabileceğiniz ABank internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

ABank EFT Ücretleri İle İlgili Detaylı Bilgi İçin TIKLAYINIZ!

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

0 yorum: